Búcsúzz el a hálapénztől – ennyibe kerül egy privát egészségbiztosítás

Richter Ádám|2021.05.20.

Az állami egészségügyben bár tilos hálapénzt fizetni, valójában sokan úgy érzik, hogy ennek révén jobb szolgáltatáshoz juthatnak. Nagyon sokan pedig így is magánrendelésekre járnak, és minden alkalommal fizetnek az orvosuknak – ahelyett, hogy lenne biztosításuk. A biztosítók rendszeres díjért cserébe magán egészségbiztosítást kínálnak, amivel az előre nem látható egészségügyi beavatkozásokra, orvosi vizsgálatokra lehet felkészülni. De mennyibe kerül egy magán egészségbiztosítás havonta? Összegyűjtöttük a magyar piacon legszélesebb körben használt egészségbiztosításainak díjait, árait, amiket a lenti táblázatokban találsz meg.

Mi dönti el egyénileg, hogy mennyibe kerül egy egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás havi díját többféle tényező befolyásolja:

 • életkor,
 • egészségügyi állapot (meglévő betegségek),
 • foglalkozás,
 • életmód (dohányzás),
 • egyéni vagy csoportos biztosítás (céges/családi kedvezmény járhat),
 • szolgáltatási csomag tartalma (sokszor 3-5 csomag),
 • melyik biztosítót választod.

Ha azt vesszük, hogy ez tulajdonképpen egy kockázati biztosítás, akkor mindez érthető. Ha teljesen egészséges vagy, akkor a biztosítónak nem kerülsz sokba. Ha viszont súlyosan megbetegszel, és elköltenek a kezelésedre 20-30 millió forintot, akkor hirtelen rengeteg kiadásuk keletkezik, aminek feltehetően csak a töredékét fizetted be korábban. A biztosító tehát igyekszik felmérni, mekkora esélyed van a megbetegedésre, és próbálja ez alapján belőni a díjakat.

Ha váratlan baj történik, akkor az összegbiztosítások pénzt fizetnek, a szolgáltatásfinanszírozó biztosításoknál viszont meg is szervezik az egészségügyi ellátást, és egy igen magas értékhatárig a legtöbb felmerülő költséget fedezik, amibe beletartozik a magánorvosi ellátás, a labor- és szűrővizsgálatok, a diagnosztika, a betegszállítás, a gyógytorna vagy akár a külföldi gyógykezelés is.

A személyes paramétereidtől függ az ár

Értelemszerűen ha te egy 25 éves irodai dolgozó vagy, nem dohányzol, heti háromszor jársz edzésre, semmilyen előzménybetegséged nincs, és megelégszel egy alap szolgáltatási csomaggal, akkor alacsony havi díjból megúszod az egészségbiztosítást.

Ezzel szemben ha egy 50 éves kőműves vagy, naponta két doboz cigit szívsz el, nem végzel testmozgást, magas a vérnyomásod, elhízott vagy, akkor az egészségbiztosítás nem lesz olcsó. Ha prémium csomagot választasz, akkor főleg nem. Szimplán azért, mert nagy a kockázata, hogy rövid időn belül megbetegszel, és ezt a kockázatot a biztosító csak magas díjért cserébe hajlandó vállalni. 65-70 évesen pedig már a legtöbb szolgáltató nem vállalja el a biztosításodat.

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Daganatos és/vagy szív- és érrendszeri megbetegedésem van.
Figyelem! A biztosító csak a szerződés megkötése után fellépő, váratlan megbetegedések kezelését téríti.

Ft

A fent megadott paraméterek alapján, előzetes becsléseink szerint Önnek ennyibe kerülne havonta egy egészségbiztosítás. A tényleges díj eltérhet a biztosító egyéni elbírálása miatt.

Váratlan kiadásokat fedeznek

Olyan egészségügyi kiadást nem szoktak biztosítani, ami előre láthatóan bekövetkezik. Fogorvoshoz szinte biztosan fogsz menni, így ez nem szokott a biztosítási csomag része lenni. Esztétikai jellegű plasztikai műtéteket sem szoktak vállalni, mert az sem egy váratlan kiadás (a baleset miatt indokolt plasztikai beavatkozás már más eset). A sürgősségi ellátást a törvények miatt nem tudják vállalni, viszont amint lehetséges, átszállítanak a privát szolgáltató kórtermébe.

Nem kidobott pénz

Egyébként az sem állja meg a helyét, hogy amennyiben egészséges maradsz, az egészségbiztosítás kidobott pénz. A legtöbb biztosító ugyanis éves szűrővizsgálatot biztosít, emellé a 0-24 órás orvosi call center is egy értékes ellenszolgáltatás (itt írtunk arról, mennyit jelent, ha éjjel-nappal felhívhatsz egy orvost).

Mennyibe kerül egy magán egészségbiztosítás?

De lássuk, a legnagyobb magyar szolgáltatóknál hogyan alakulnak az egészségbiztosítási díjak! Az egyéni, vagyis magánszemélyeknek szóló, szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosításokat szedtük össze (csoportosnál az árak nagyban változhatnak). A legolcsóbb és legdrágább csomagokat tüntettük fel életkor szerint. Fontos, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, a te egyéni esetedben eltérhetnek! Nem szabad kizárólag a havi díjra hagyatkozni, mindig fontos megnézni azt is, hogy melyik biztosító mit kínál az adott árért cserébe.

Ha pontosabb árkalkulációt szeretnél, akkor fordulj hozzánk bizalommal! Személyre szabott, bővebb tájékoztatásért használd a kalkulátort, majd iratkozz fel!

Aegon + Izys egészségbiztosítás díjak

Az Aegon és az Izys egészségpénztár egészségbiztosítási díjai mellett feltüntettük a szolgáltatási csomagok tartalmát és a térítési keretösszegeket is, ami megmutatja, hogy melyik egészségbiztosítási szolgáltatásba hány vizsgálat és mekkora összegben fér bele.

Aegon + Izys egészségbiztosítás díjak

Az Aegon és az Izys közös egészségbiztosítása három csomagból áll. Az alapcsomag a Komfort Extra, ami például 16-féle szakorvosi területet biztosít, és a térítési összegek is 250-300.000 Ft körül mozognak évente. A Prémium csomagban kétszer ennyi, 32 szakorvoshoz lehet elmenni, és a műtéti térítés is évi 1.000.000 Ft. Ide a hasi ultrahang, a labor, a mellkasi röntgen és a belgyógyászat mellé a nőgyógyászat, a szemészet és az urológia is bekerült. Ezeket a a szűrővizsgálatokat a 2. évtől kezdve kétévente lehet igénybe venni. Panasszal viszont bármikor lehet orvoshoz fordulni. A kisebb egészségbiztosítási csomag 5.630 Ft-ba, a nagyobb 7.930 Ft-ba kerül.

Harmadikként egy gyerekcsomagot találunk 6.700 Ft-ért, amibe a szűrővizsgálatok nem tartoznak bele, mivel a gyerekek többségénél ez nem indokolt.

CIG Pannónia Best Doctors® egészségbiztosítás díjak

A CIG Pannónia Best Doctors® egészségbiztosításáról érdemes tudni, hogy nem egy teljes értékű egészségbiztosítás, csak ötféle orvosi beavatkozás külföldön történő elvégzését fedezi, vagyis egy másik egészségbiztosítás mellé érdemes megkötni, és nem önállóan, mivel Magyarországon nem használható, és nincsenek benne például rendszeres szűrések.

CIG Pannónia Best Doctors® egészségbiztosítás díjak

Mit kapunk havi 7857 Ft-ért? Az alábbi orvosi beavatkozásokat végeztethetjük el külföldi magánklinikákon:

 • rákos megbetegedések (in situ és premalignus rákok is fedezettek),
 • szívkoszorúér áthidaló (by-pass) műtét,
 • szívbillentyű cseréje vagy helyreállítása,
 • idegsebészeti beavatkozások (gerincvelőben található jóindulatú daganatok gyógyítása is fedezett),
 • élő donoros szerv- és szövetátültetés.

A biztosító a kiutazás és a külföldön tartózkodás költségeit is fizeti maximum 60 napig, 100 euró/nap értékben.

A külföldi gyógykezelés költsége a biztosítás teljes időtartamára nézve maximum 2.000.000 euró (!), éves bontásban pedig maximum 1.000.000 eurót fizet a biztosító.

A CIG Pannónia Best Doctors® egészségbiztosításnál 6 hónap várakozási idővel kell számolni, vagyis a szerződés megkötésétől számítva 6 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy a biztosító térítsen a szolgáltatásokért.

Duna Medical – Duna Menedzser Program 2.0 egészségbiztosítás díjak

A Duna Medical Duna Menedzser Program 2.0 egészségbiztosítását magánszemélyek nem, csak cégek köthetik meg. Ha több a tag, akkor olcsóbb a havi díja: 27.758 Ft-ról indul, és a legkedvezőbb esetben csak 23.594 Ft. A biztosítási feladatokért az Union felel.

Duna Medical – Duna Menedzser Program 2.0 egészségbiztosítás díjak

Generali Private Care egészségbiztosítás díjak

A Generali Private Care egészségbiztosításánál négy csomagból lehet választani: Start, Plusz, Exkluzív és Komplex (ebben a sorrendben drágul).

Generali Private Care egészségbiztosítás

Mind a négy csomagban korlátlanul igénybe lehet venni (orvosilag indokolt esetben):

 • belgyógyászat, fül-orr-gégészet, szemészet, nőgyógyászat, urológia, bőrgyógyászat,
 • alapvető laborvizsgálatok,
 • EKG, röntgen, ultrahang, mammográfia stb.

A Start csomag kivételével korlátlanul igénybe lehet venni (orvosilag indokolt esetben):

 • allergológia, kardiológia, ortopédia, reumatológia, elektroterápia, tüdőgyógyászat, gasztroenterológia, onkológia stb.
 • MRI, PET-CT, EEG/ENG/EMG stb.
 • ambuláns műtétek,
 • egynapos sebészet.

Éves preventív szűrővizsgálat csak a két legdrágább csomagban elérhető.

MediHelp International egészségbiztosítás díjak

A MediHelp International egészségbiztosítás esetén számos csomag közül választhatunk: Blue, Azure, Cobalt, Admiral és Royal nevű csomagok is vannak (ebben a sorrendben drágulnak).

MediHelp International egészségbiztosítás díjak

Már a legolcsóbb, Blue egészségbiztosítási csomag is 162.500.000 Ft maximális térítési limittel dolgozik. A Royal egészségbiztosítási módozat esetén ez 975.000.000 Ft.

A MediHelp International a szolgáltatásait tekintve a prémium egészségbiztosítások közé sorolandó. A viszonylag magasabb árért cserébe már a legolcsóbb, Blue egészségbiztosítási csomag is teljes mértékben térít sok olyan szolgáltatást, amit máshol nem feltétlen kapunk meg.

A teljes mértékben térített szolgáltatások például:

 • Kórházi költségek (elhelyezés díjával)
 • Szülő elszállásolása
 • Műtő díjak
 • Intenzív és szubintenzív osztályon történő kezelés
 • Szakorvosi díjak
 • Laboratórium, röntgen, diagnosztikai vizsgálatok
 • Fizio/ Kiro/ Osteoterapeuta, természetgyógyász, dietetikus, logopédus
 • Krónikus betegségek
 • Beültetett protézisek
 • Születési rendellenességek és örökletes betegségek (a szülés után legfeljebb 60 napra)
 • Rosszindulatú daganatok kezelése (csak fekvőbetegeknél)
 • Mentőautó
 • Házi ápolás (kórházi fekvőbeteg ellátás után legfeljebb 10 napra)

Természetesen ahogy lépkedünk a drágább csomagok felé, annál több térítési lehetőség nyílik meg előttünk.

UNION PrivateMed Next egészségbiztosítás díjak

Az UNION PrivateMed Next egészségbiztosításnál négy felnőtt és egy gyermek csomagból válaszhatunk. A felnőtt csomagok: ECO, Standard, Premium és Deluxe (ebben a sorrendben drágulnak).

UNION PrivateMed Next egészségbiztosítás díjak

Mind az öt csomagban elérhető:

 • járóbeteg-szakorvosi ellátások,
 • laborvizsgálatok,
 • más diagnosztikai vizsgálatok (pl. röntgen, ultrahang, stb.),
 • 0-24 órás orvosi telefonos ügyelet,
 • második orvosi szakvélemény.

Az ECO csomag esetében kizárólag az alap-szakágak vehetőek igénybe:

 • belgyógyászat,
 • nőgyógyászat,
 • urológia,
 • szemészet,
 • bőrgyógyászat,
 • fül-orr-gégészet,
 • általános sebészet.

A diagnosztikai vizsgálatok minden olyat tartalmaznak, ami nem nagy értékű diagnosztika, pl. laborvizsgálatok, ultrahang, röntgen,
scintigráfia, biopszia, szövettan.

A nagy értékű diagnosztika ezzel szemben: CT, cardio-CT, MRI, PET-CT, endoszkópos vizsgálatok (altatásban vagy anélkül).

Az Union biztosító 500 minősített egészségügyi szolgáltatóval áll partnerségben országszerte.

Nehéz egészségbiztosítást választani, de mi segítünk

Az egészségbiztosítási választék bőséges, viszont nem mindegy, hogy az árért cserébe milyen minőségű és mennyiségű szolgáltatást kapsz. Ahhoz, hogy az árat megtudd, minden biztosítótól ajánlatot kellene kérned külön-külön. Ha felkeresel minket, ezt megspóroljuk neked.

Ennek az első lépése az alábbi kalkulátorral kezdődik, ami megmondja, hogy körülbelül mennyibe kerülne neked egy egészségbiztosítás havonta.

Személyre szabott, bővebb tájékoztatásért használd a kalkulátort, majd iratkozz fel!

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás?

Daganatos és/vagy szív- és érrendszeri megbetegedésem van.
Figyelem! A biztosító csak a szerződés megkötése után fellépő, váratlan megbetegedések kezelését téríti.

- Ft

A fent megadott paraméterek alapján, előzetes becsléseink szerint Önnek ennyibe kerülne havonta egy egészségbiztosítás. A tényleges díj eltérhet a biztosító egyéni elbírálása miatt.